Hvordan oppbevare dekk hjemme?

Når det kommer til oppbevaring av dekk som er montert på felg, er det viktig å ta noen forholdsregler for å sikre at dekkene holder seg i god stand. De riktige lagringsforholdene vil bidra til å forlenge levetiden til dekkene samt redusere risikoen for skade på dekk og felg.
hvordan oppbevare dekk
Mulige måter å lagre dekkene på. Henges på felg eller stables liggende. Stående lagring er ikke anbefalt da det kan føre til deformering av dekket. Dekk uten felg bør kun lagres stående.

Her er noen tips for hvordan du best kan oppbevare dekkene dine i garasjen. Se også vår sjekkliste for hvordan gjøre trygt og effektivt dekkskift hjemme.

  1. Rengjør og tørk dekkene før lagring: Før du plasserer dekkene i garasjen for lagring, er det viktig å rengjøre felgene. Dette vil bidra til å forhindre korrosjon og misfarging på felgene.
  2. Hold dekkene tørre: Garasjen din bør være et tørt sted, da fuktighet kan føre til skade på dekkene. Plasser dekkene i en del av garasjen som ikke er utsatt for fuktighet eller fuktighet. Hvis du bor i et område med høy luftfuktighet, kan du vurdere å bruke en avfukter i garasjen din.
  3. Unngå direkte sollys: Hvis dekkene blir utsatt for direkte sollys i lang tid, kan dette føre til at gummi og andre materialer i dekkene blir hardere og sprekker. Prøv å plassere dekkene i en del av garasjen som ikke er utsatt for direkte sollys. Dersom du lagrer de utendørs, for eksempel bak en garasje, er det viktig at du dekker de til.
  4. Lagre gjerne dekkene på en opphøyd overflate: Det er best å oppbevare dekkene på en opphøyd overflate for å unngå at de står i fuktighet eller står på kaldt betonggulv. Du kan bruke en pall, dekkstativ eller en spesiell dekkreol for å løfte dekkene opp fra gulvet.
  5. Dekkoppbevaringsposer eller plastfolie: Du kan bruke dekkoppbevaringsposer eller plastfolie for å beskytte dekkene fra støv, smuss og lys. Dette kan være spesielt nyttig hvis du skal lagre dekkene i lang tid.
  6. Kontroller dekktrykket før du bruker dem: Når du tar ut dekkene for å bruke dem igjen, må du kontrollere dekktrykket for å sikre at det er riktig. Dekktrykket kan endre seg over tid mens de står lagret, og det kan være nødvendig å justere trykket før du tar dem i bruk igjen.
Dersom du vil spare enda mer tid i hverdagen og plass hjemme, kan du heller bestille dekkhotell fra Noddi. Så kan du bruke tiden din på de litt viktigere tingene i livet.
Kart
Kan vi komme dit du ønsker?

Noddi er foreløpig i Stor-Oslo. Søk opp adressen din under for å se hva vi kan levere til deg.